Hudens elasticitet ändras med tiden. Bildande av elastiska fibrer (kollagen, elastin) minskar och vi får mindre underhudsfett. Detta gör att tecken på åldrande och rynkor framträder.

Ett ansiktslyft stramar upp den hud som hänger, men om man inte åtgärdar hudens kvalitet blir resultatet ett lyft ansikte med åldrad hud. Det är den primära anledningen till varför kombinations behandlingar där man kombinerar ett lyft med någon hudföryngrande behandling blir allt vanligare. Ett ansiktslyft verkar heller inte på övriga delar av kroppen och därför kanske man vill behandla andra delar av kroppen såsom hals och händer för att skapa en balans. Oavsett om man väljer att ”lyfta” sig eller inte så finns flera metoder och behandlingar som ger en bra hudföryngring. Dessa behandlingar fungerar både som komplement till ansiktslyft och som självständig behandling för en ungdomligare och fräschare hy.



Allmänt om huden

Huden är vårt största organ och utgör ett mekaniskt skytt mot omvärlden, samtidigt som den reglerar temperatur och vätskebalans. Den har en yta av 1,5-2,0 kvm och svarar för 15 % av kroppsvikten. Hudens tjocklek varierar från 0,5 mm (ögonlock) till 4 mm (fotsula). Huden är en av de mest hållfasta vävnaderna vi har och en 10 mm bred hudbit kan bära upp till 12 kg.


Läs mer »

Boots No7 pressfrukost

Med lansering av en serie för den yngre kvinnan.

Läs mer

Elizabeth Arden

Pressvisning - Elizabeth Ardens ompositionering

Läs mer här.

Förbud mot Macrolane till bröstförstoring

Efter en utredning där Macrolane har bevisats försvåra mamografiundersökningar förbjuds numera materialet användas till bröstförstoring. Läs mer