Konsultationen

Innan du går till konsultationen har du säkert haft massor med funderingar
om ingreppet. När du väl sitter där är det så mycket som rör sig i tankarna att mycket glöms bort. Skriv upp frågorna vartefter du kommer på dem och var inte rädd för att ställa dem till din läkare eller sjuksköterska. Du kommer säkert att glömma en del och komma på nya frågor efteråt. På din konsultation så kommer du att tala med någon om dina funderingar. Ni skall tillsammans försöka komma fram till vad som behövs för att komma så nära dina egna önskningar som möjligt.

Det första som händer vid en konsultation är att läkaren ska ta reda på din medicinska historia, tidigare ingrepp och medicinering. En bra läkare kommer att avråda dig om du nyligen haft en operation nära området för fettsugning. Läkaren kommer att informera att riskerna är högre för personer som lider av diabetes, hjärt- och lungproblem eller dålig blodcirkulation.

Han/hon kommer att fråga vad du vill ha gjort och noggrant studera hur elastisk huden är för att kunna bedöma möjligheterna för ett ingrepp. Det är viktigt att förstå att fettsugning inte ska betraktas som ett viktminskningsingrepp utan är en fråga om att forma kroppen. Mängden centiliter som tas bort är inte alltid uppenbara.

Också bra att veta är att ju äldre du är, ju mindre elastisk är din hud och det kan begränsa effekten av fettsugning och ge ett något sämre resultat. Det är viktigt att inse att resultatet är beroende av individens tonus i hud och muskler och att tidigare ojämnheter såsom celluliter inte blir bättre av denna operation. Det är således av största betydelse att läkaren vid konsultationen, talar om vilka förutsättningar du har för ett lyckat resultat. Man kan ibland kombinera fettsugning med en sträckning av hud och muskler om så behövs.

Det finns många olika ingrepp som läkaren kan välja och valet styrs av ovan nämnda faktorer. Be att få se såväl före- som efterbilder som hjälper dig få en realistisk bild av dina möjligheter givet just dina förutsättningar. Läkaren har ofta bilder som visar andra patienter med liknande förutsättningar som du. Han kommer att diskutera val av nedsövning, beskriva föreslaget ingrepp, vilka kostnader som detta innebär och eventuella väntetider. Se till att ställa frågor så att du känner dig tillfreds att ta beslut. Kom ihåg att det inte finns några dumma frågor.

Priset för en behandling varierar med hur stort ingrepp som är nödvändigt. Du får räkna med att betala mellan 15.000 kr - 35.000 kr för ett traditionellt ingrepp beroende på vilket område och något mer för ingrepp med ultraljud. Fråga före ingreppet och säkerställ att allt ingår i det pris de lämnar. Prisjämförelser genomförda av oss visar inte på några stora skillnader i pris mellan klinikerna.