Konsultation, blygdläppsplastik

Innan du går till konsultationen har du säkert haft massor med funderingar om ingreppet. När du väl sitter där är det så mycket som rör sig i tankarna att mycket glöms bort. Skriv upp frågorna varefter du kommer på dem och var inte rädd för att ställa dem till din läkare eller sjuksköterska.

På din konsultation så kommer du att tala med någon om dina funderingar. Ni skall tillsammans försöka komma fram till vad som behövs för att komma så nära dina egna önskningar som möjligt. Be att få se såväl före- som efterbilder som hjälper dig få en realistisk bild av dina möjligheter givet just dina förutsättningar. Läkaren har ofta bilder som visar andra patienter med samma förutsättningar som du.

Det första som händer vid en konsultation är att läkaren ska ta reda på din medicinska historia, tidigare ingrepp och medicinering. Läkaren beskriver ingreppet, vilka kostnader som detta innebär och eventuella väntetider. Priset för detta ingrepp är ca 12,000 – 19,000 kronor. Fråga före ingreppet och säkerställ att allt ingår i det priset de lämnar.

När du har fått all information och svar på eventuella frågor så gå gärna hem och tänk över din operation innan du bestämmer dig för att genomföra den. Du kanske inte kände förtroende till läkaren och kliniken, boka då en ny konsultation på en annan klinik. Du skall alltid känna ett förtroende för läkaren och kliniken innan du genomför en operation.