Vad ska jag tänka på inför min behandling?


  1. Direkt efter behandlingen med en filler kan det behandlade området bli aningen rött, svullet ömt och en kliande känsla kan förekomma. Detta är en helt normal reaktion på själva injektionsförfarandet och försvinner av sig självt inom några dagar. Om reaktionen skulle kvarstå längre eller om en ny reaktion skulle uppstå, skall du kontakta läkare.

  2. Den första svullnaden efter behandling av läppar kan kvarstå något längre, ibland upp till en vecka, och läpparna kan till en början se något ojämna ut. Detta innebär att resultatet direkt efter en läppbehandling inte skall ses som det slutgiltiga resultatet.

  3. Undvik att beröra det behandlade området inom de närmaste sex timmarna efter behandlingen. Därefter kan området försiktigt tvättas med tvål och vatten. Då går det även bra att lägga på en lättare make-up.

  4. Utsätt inte det behandlade området för intensiv värme (t ex solarium eller solbadande) eller extrem kyla förrän svullnaden och rodnaden har lagt sig.

  5. Om man tidigare har besvärats av herpesutslag i ansiktet, kan nålsticken i sig leda till att helpesutslagen återkommer.

  6. Om man använder Magnecyl, eller någon liknande medicin, innebär det en ökad risk för blödningar och att en blåaktig missfärgning kan uppkomma vid injektionsstället.