Orly Smart Gels - Gelémanikyr för hemmabrukOrly Smart Gels är gelmanikyr för hemma bruk. Geléerna släpps till att börja med i Orlys 12 populäraste nagellacks färger.

Olika typer av nagelförstärkningar har funnits i årtionden på salong, akryl, glasfiber och på senare år UV-gelé. Den absolut senaste trenden är gel-manikyr, alltså en hybrid av ett nagellack och en gelé som man lackar naglarna med. Man använder samma steg och teknik som i en vanlig lackning av naglarna, med underlack, vald färg och sedan överlack, skillnaden ligger i att "lacket" härdas i en UV lampa mellan varje lager. På så vis är manikyren torr direkt och varar i ca 2-3 veckor. Fördelen med dessa gel-lack är att de även är "soak off" vilket betyder att det tas bort med en remover, istället för att filas bort från nageln.

Nu kan du använda dig av gelélack hemma i soffan istället för att gå på salong. Orly har inte bara släppt produkten för hemmabruk, utan har också ändrat från UV-härdning till härdande i LED-ljus, vilket hortar ner härdningstiden till 30 sekunder istället för 90 sekunder.

Orly grundades av Jeff Pink år 1975, mannen bakom den franska manikyren och ridgefillers. Idag finns Orly i 66 länder, världen över och är 3:e störst på nagelmarknaden.För att komma igång kan man köpa ett startkit (räcker till ca 20 appliceringar) som innehåller: pusher, fil, remover, cleanser, top+base coat, primer, nagelbandsolja, ”removerpåsar” och luddfria wipes.

Sedan köper man en lampa och de olika lackfärgerna lösa.

Priser:

795 kr - grundkit

249 kr - lampa

179 kr - färgad gelé

69 kr - matchande minilack


Guide för applicering

För att Smart gels skall sitta så bra som möjligt är det viktigt att göra ett bra grundarbete samt göra alla steg noggrant.


1. Skjut tillbaka nagelbanden ordentligt med den medföljande pushern.


2. Polera hela nagelytan med den finare sidan av den medföljande filen, var noga kring nagelband och kanterna på nageln.


3. Torka av nagelns yta med Cleanser så att nageln är ren och fri från oljerester.


4. Pensla på Primer som den lila markeringen på bilden visar. På tippen av nageln och runt om alla kanter. Ej på hela nageln då det försvårar borttagande av materialet.


5. Direkt efter Primer penslas ett lager Base+Top på nageln, precis som med ett underlack.


6. Härda i LED-lampan i 30 sekunder. Härda fingrarna som bilden visar och tummarna för sig för att vara säker på att alla sidor av nageln blir härdade.


7. Pensla på ett TUNNT lager av den valda färgen på Smart Gel.


8. Härda i 30 sekunder. Upprepa steg 7 & 8 1-2 gånger till för önskad intensitet på färgen.


9. Lägg på ett avslutande lager Topp+Base.


10. Härda i 30 sekunder.


11. Torka av naglarna ordentligt med cleanser för att bli av med den kladdiga ytan och få upp glansen.


12. Avsluta med nagelbandsoljan. KLART!


Borttagning steg för steg1. Fila på gelén med den grova sidan av filen, fila bort den blanka ytan.


2. Fyll på de tillhörande påsarna med remover. (Eller en kopp med aceton)


3. Låt removern verka i drygt 5 min. (Eller stoppa ner fingrarna i koppen med aceton i ca 5 min)


4. Skjut av materialet med pushern.


5. Polera eventuellt bort någon rest med filens finare sida.