Shopping och pampering - Naglar the American wayEn amerikansk trend som äntligen börjat få fäste i Sverige är renodlade nagel-barer. När man tidigare behövt sitta på en frisörsalong i 1,5-2h för att få sina naglar gjorda, med ibland flera veckors krav på framförhållning för att hitta en tid som passar, välkomnar vi detta skönhetskoncept med öppna armar. Att kunna slinka in på en drop-in tid (bokningar görs självklart också) mitt i shoppingen, för att en timme senare komma ut med ett helt nytt sett naglar, utan att bli ruinerad är något nytt i Sverige.Five Five Nails på våning ett i MOOD gallerian erbjuder just detta. Nagelbaren som drivs av Wing Luu, finns sedan tidigare i Globen Shopping, Nacka forum och 21:an Köpcentrum. Verksamheten bedrivs även under annat namn runtom i Skåne.


Wing Luu som driver Five Finger Nails.
Här har naglarna filats och klippts ner innan tipparna fästs för förlängningen.

Förutom förlängning av naglar erbjuds även nagelförstärkning, Gelish (gelélack) och pedikyr i klassiska amerikanska pedikyrstolar till förmånliga priser. Och det är inte enbart priserna och drop-in-systemet i en miljö utan hårfönar som är fördelen med Five Five Nails, utan nagelteknikerna på Five Five Nails är utbildade i en speciell teknik där man använder sig av en bredare pensel (tänk en mindre foundationpensel) vilket gör att behandlingen går otroligt fort, med ett tunt och hållbart resultat.


Det färdiga resultatet talar för sig självt. Efter en timme i stolen ser naglarna ut på det här viset. Tunna och naturliga.


En dekoration i form av en fjäril har gjutits in under det skyddande och glansgivande gelélagret.

Five Five Nails använder sig främst av akryl som förseglas med ett tunt lager glansgivande UV-gelé. Om en dekoration önskas, vilket är något av en specialité på Five Five Nails, gjuts denna in i nageln innan gelén läggs på. För akrylallergiker finns ett speciellt gelépulver.
Ett återbesök bör bokas efter 3-4 veckor för bästa möjliga resultat.


Det finns mängder med lacker från OPI att välja mellan och ett enormt utbud av färger på Gelish.


En karta med små söta dekorationer. Även mängder med stenar och pärlor inns att lägga till.

Qvinna.info testade att göra ett helt nytt sett med naturella akrylnaglar under ett besök i MOOD gallerian och blev otroligt nöjda. Inte nog med att vi han med en shoppingtur innan vår tid (öppentider till kl 20.00 på vardagkvällar), och direkt efter kunde infinna oss på en middag på Boqueria belägen i samma galleria, utan behandlingen tog enbart en timme med ett tunt och naturligt resultat. Hållbarheten har hittills varit något utöver det vanliga, och naglarna har inte alls det tjocka klumpiga utseendet vi tidigare förknippat med akryl på snabba-nagelbarer i USA. Högsta betyg från oss alltså. Titta förbi och bli lite fin inför julens festligheter, och ta med dig bästa väninnan också.

Priser:
Akryl-naglar, fullt sett .................. 550 kr
Pulvergelé, fullt sett .................... 685 kr
Akrylfyllning ................................ 395 kr
Geléfyllning ................................ 455 kr
Manikyr ...................................... 250 kr
Spa Pedikyr ............................... 350 kr
Mani+Pedi ................................. 500 kr
Manikyr med Gelish .................. 350 kr

Fullständig prislista finner du här.