Botox berättelse

Jag har sedan 20 års ålder haft linjer i pannan och på senare år så har jag stört mig mer och mer på dem. Jag har en väldigt aktiv panna, sitter nästan alltid och rynkar den. Jag har på grund av allt rynkande även fått problem med spännings huvudvärk. Så vad finns det att göra?

En väninna till mig tipsade mig om botox och dess fördelar. Hon sade att det var bra mot mycket och även spännings huvudvärk. Så länge rynkorna inte har blivit permanenta så går det att behandla med botox och få ett bra resultat. Många tankar snurrar i mitt huvud, ett nervgift injicerat i ansiktet, kan det verkligen vara bra? Innan jag bestämmer mig så måste jag veta mer om botox och hur det går till och vilka biverkningar som finns. Kollade runt på nätet för att få reda på mer om botox, både negativt och positivt. Det var väldigt svårt att hitta något negativt så jag bestämde mig för att prova. Ringde till kliniken som min väninna rekommenderade och pratade med dem om vad jag ville göra. De berättade för mig att om jag vill så kan jag få komma på en konsultation först och sedan kan jag bestämma mig efter det. Det var ett väldigt lugnande samtal så jag kände att jag inte behövde komma på konsultation utan bokade en tid direkt istället. De hade en lucka redan veckan efter!

Behandlingen
På morgonen dagen för min behandling så kände jag mig lite nervös, tänk om det blir fult och stelt?! När jag klev in på kliniken så var det som att kliva in på ett SPA, väldigt lugnt och harmoniskt. Nervositeten släppte och snart blev det min tur. Jag fick sätta mig på en brits och vi små pratade lite och jag fick tillfälle att ställa frågor. Läkaren bad mig rynka pannan för att se var min linjer uppstod för att efter det planera var botoxen skulle injiceras. Jag är inte rädd för nålar men det kändes lite konstigt att veta att man snart skall få en massa stick i pannan. Han tog fram sprutan och nålen var väldigt tunn, jag kände mig genast lugn! Han injicerade botox på fyra ställen och sedan var det klart, sticken kändes knappt! Detta kan vara väldigt individuellt, vissa är känsligare än andra och givetvis beror det även på vilket område som man behandlar. Jag tittade mig i spegeln och sticken syntes knappt och det gick lätt att sminka över men han sade att vissa kan ha oturen att få ett litet blåmärke. Så för den skull är det bra om man inte har några viktiga tillställningar/möten inbokade på en vecka efter behandlingen.

När ser man resultat?
Läkaren sade att det börjar verka efter ett par dagar för att sedan nå full effekt upp till två veckor efter behandlingen. Efter 4 dagar så tyckte jag att jag började få lite effekt och efter ytterligare ett par dagar så kunde jag inte rynka pannan. Nu har det gått 2 veckor och visst känns det lite konstigt att inte kunna rynka pannan men man vänjer sig nog! Det sade på kliniken att man kan behöva göra en komplettering om det blev ojämnt men jag tycker att det ser bra ut. Det enda som jag har märkt är att mina ögonbryn har sjunkit något och det var en av biverkningarna som kan uppstå och efter ett par veckor återgår de till normal position men vissa får vänta längre än så. Trots min lilla biverkning så är jag väldigt nöjd och jag tror att jag kommer att göra detta fler gånger för huvudvärken är borta! Jag intalar mig själv att det inte enbart är för estetiska skäl!

Nedan så ser du resultatet av min behandling.