Läppförstoring med injektion

En behandling tar ca 30 minuter att utföra. Konsultationen sker i samband med behandlingen. Då diskuteras det fram hur slutresultatet blir och du blir informerad om hur du ska sköta dina läppar, framförallt de närmaste dagarna.

Du får lägga dig bekvämt ner på en brits (alternativt sitta upp) medan behandlaren förbereder sprutan. Be henne eller honom visa när de öppnar förpackningen så är du säker på att det är rätt produkt du får samt att allt är nytt och sterilt.

Behandlaren lägger en bedövning med salva eller tandläkarbedövning. Efter ett par minuter har bedövningen börjat verka och skulpteringen av läpparna börjar.

Behandlingen gör inte ont, men kan spänna till i läppen när läppen blir fylld. Be behandlaren berätta vad hon eller han gör. Det hjälper dig att slappna av när du vet vad som händer.


Injiceringsmetoder för fillers
Beroende på vad man vill uppnå för resultat, finns det olika injektionstekniker och områden man sprutar in fillern i.

*Längs med läpplinjen
*I det läppröda
*Innanför det läppröda (där munnens slemhinna möter läpparna)

Vid injektioner längs med läpplinjen framhävs läpparnas kontur. I det läppröda arbetar man men att få en ’plut’-effekt. Lägger man injektionen strax innanför det läppröda ’rullar’ man ut läppen inifrån munnen för att få en volymökning och för att ändra munnens form.

Det finns det speciella tekniker för att implantatet ska bli fint och hålla länge. Man får varken spruta för djupt eller för ytligt. Här spelar läkarens erfarenhet, estetiska känsla och tillverkarens instruktioner och utbildning/certifiering stor roll.