Kosmetisk pigmentering

Kosmetisk pigmentering gör inte läpparna stora I sig, men visuellt sett ger detta ett fylligare och större intryck. Ibland kallas det lite slarvigt för tatuering eftersom det är samma metod och teknik som används.
En nål gör hål i det översta hudlagret och applicerar färg till läpplinjen och den kringliggande huden (som med en läppenna). Det är en fördel för dig som skulle vilja göra läpplinjen mer symmetrisk.

Vid kosmetisk pigmentering går nålen inte lika djupt ner i huden och orsakar inte ärrvävnad som vid traditionell tatuering. Pigmenteringen bleknar därför efter hand. Hållbarheten räknar man med är mellan 3-5 år.

Efterhand kan man behöva göra påfyllningar av pigmentet i takt med att man exfolierar, exponeras för solljus osv. Erfarenhet och teknik är viktigt för ett snyggt resultat, både i val av färg och hållbarhet.
Priset varierar mellan från ca 2.500 kr och uppåt, beroende på om man vill pigmentera enbart läpplinjen eller mer. Tänk på att fråga om påfyllningar ingår och hur mycket det kostar med återbesök om det ej är inkluderat i priset.

Behandlingen utförs på skönhetssalong av utbildade hudterapeuter. Erfarenhet och estetisk känsla hos terapeuten är viktigt eftersom det avgör hållbarhet och färg.
När färgen väljs utgår man ifrån hudtonen och eftersom hudfärgen (solbad etc.) ändras under årens lopp är det viktigt att det blir rätt balanserat pigment.