Mikaelas läppförstoring med Restylane

Dag 1, behandlingsdag

Förberedelser
När jag hade bestämt mig för vilken klinik jag skulle gå till, bokade jag in en tid och passade på att ställa alla frågor jag undrade över: Kunde jag jobba direkt efter, gjorde det jätteont, hur långt tid tog det innan svullnaden skulle gå ner, kan man betala med kort osv. Jag behövde inte förbereda mig på något sätt egentligen, mer än mentalt.

Konsultationen
Min behandlare visade mig in i ett behandlingsrum där jag fick sitta på en brits under tiden hon gjorde i ordning sin arbetsbänk.

Hon inledde konsultationen med att berätta om produkten, hur den fungerade och hur ingreppet gick till. Jag fick en spegel i handen och hon bad mig visa vad jag önskade. Jag började försiktigt att peka, ’här skulle jag vilja ha mer volym, och lite mer symmetri mellan läpparna’.
Hon betraktade min läppar en stund, tog sedan topsen från min hand och vinklade spegeln så att jag kunde se.
’Unga kvinnor vill gärna har mer plut och volym, som du. Du har fin form som kan framhävas, så jag tänkte lägga Restylane i det läppröda och Perlane i läpplinjen så att du får en tydligare kontur vid amorbågen. Och så rättar vi till asymmetrin genom att rulla upp läppen på den ena sidan’.
Hon beskrev precis det jag ville ha, och hon försäkrade mig om att det inte skulle bli några ’ankläppar’ , efter det att jag frågat om hur mycket filler hon skulle lägga i läppkonturen.

Läkaren och Restylane
Jag lade mig ner på britsen och fick fyra stick med lokalbedövning.
Under tiden hon gjorde i ordning Restylane sprutorna och tandläkarbedövningen fick verka, passade jag på att fråga om hennes bakgrund och varför hon arbetade med Restylane.
Hon berättade att hon hade använt sig av Restylane i 8 år och att hon hade utvecklat mycket god kontakt med tillverkarna.
När jag frågade varför hon inte använde andra fillers också, menade hon ville arbeta med produkter som var säkra och gav fina resultat. ’När man arbetar i skönhetsbranschen utsätts man för mängder av nylanserade produkter, ofta finns ingen vetenskaplig dokumentation om långttidseffekter eftersom de är så nya. Restylane har funnits sedan åttiotalet men kom ut på marknaden efter tio års forskande’.

Hon använde själv produkterna och tyckte att det var det säkraste alternativet av de fillers som fanns på marknaden. Det fanns väldokumenterade rapporter och studier. Närheten till tillverkarna i Uppsala gjorde att hon uppfattade att de var lyhörda inför hennes erfarenheter och förslag till förbättring. Något som kanske är ovanligt i branschen då mycket av tillverkningen och forskningen är belägen utomlands.
När hon berättade om detta, slog det mig att jag inte funderat särskilt mycket på om det över huvudtaget fanns någon risk med att få bestående problem med
Restylane. Säkerheten var alltså en av de främsta anledningarna till att jag valt den fillern. Jag hade aldrig hört någon som råkat ut för allvarliga komplikationer med Restylane, vare sig i min bekantskapskrets eller i media.

Dags för injicering
När bedövningen verkat byte hon spruta och började injicera Restylane Perlane längs med läpplinjen. Det gjorde inte ont, men jag upplevde att man kunde känna gelén flyta fram samtidigt som hon drog ut nålen
Okej, blunda och slappna av. Lite obehagligt, men samtidigt spännande.
Hon betraktade resultatet en stund, korrigerade lite grann, och bytte sedan sida för att upprepa samma sak.

Hon bytte till en Restylane spruta och arbetade med plut-effekten i det läppröda. Emellanåt fick jag en kall kompress för svullnaden och en spegel att kika i.
Även om de vid det här laget hade svullnat upp ordentligt, kunde jag se att de definitivt hade fått ett mer kyssvänligt utseende med mycket plut och en väldefinierad läppkontur. Superfint! Inte alls som jag hade tänkt mig, stort och plufsigt. Utan de fick en mer markerad, sensuell form.
Jag hoppade ner från britsen och fick en servett att torka bort små bloddroppar med. Vi satte oss ner och gick igenom Do’s and Dont’s.
’Läpparna får sin slutgiltiga form efter 10 dagar, först då kan du se resultatet och bestämma dig för om du vill korrigera något’
Vi skakade hand och hon försvann ut ifrån rummet för att skynda till nästa patient.

Efteråt
De första dagarna var läpparna rejält svullna. Jag såg till att ha mitt läppcerat redo i fickan eftersom läpparna flagnade och var konstant torra.
Den första dagen spände läpparna väldigt mycket, och det var lite jobbigt att prata eftersom läpprörelserna ansträngde munnen. Likaså var det lite av ett projekt att dricka. Det blev lite kladdigt och dregligt emellanåt, så jag höll mig till fast föda eftersom det var lättare att få i sig.
’Måtte svullnaden gå ner snart’ tänkte jag i mitt stilla sinne. Läpparna drog blickarna till sig, så jag gömde mig bakom mina solglasögon när jag var ute och gick.

Tredje och fjärde dagen började de anta en riktigt fin form och det blev lättare och lättare att återgå till normala’ munaktiviteter’ och efter ytterligare några dagar hade fått sin slutgiltiga form.
Faktum är att resultatet blev så diskret och fint att min omgivning (bortsett från de som träffat mig de första dagarna) bara märkte att jag gjort någon förändring, men de kunde inte riktigt peka på vad. ’Perfekt’ – ingen ’ankläppseffekt’ där folk tittar konstigt på mig. Jag hade faktiskt varit lite orolig för det. Speciellt med tanke på hur de såg ut de första två dagarna.
Jag behövde aldrig återkomma för korrigering eller påfyllning, utan kände mig nöjd med hur de såg ut, även om det var annorlunda mot vad jag hade föreställt mig.
Snart har det gått fyra månader sedan jag gjorde behandlingen och jag har verkligen vant mig vid att de är sådär fina och pussvänliga, så det blir med största sannolikhet en omgång till när effekten börjar att avta.

/ Mikaela