Cavi-Lipo

Cavi-Lipo är ingen mirakelmetod metod, men en av de effektivaste icke invasiva behandlingarna, och ett gott alternativ till liposuction på mindre fettdepåer. För att läsa Qvinnas test av metoden klicka här.


Vad är Cavi-Lipo?

Cavi-Lipo använder ultraljud för att helt förstöra fettceller. Maskinen har en patenterad lösning som gör att ultraljudet distribueras vinkelrätt in i kroppen vilket resulterar i att man då får interferens. Denna patenterade lösning ger en mycket effektiv kavitation vilket i sin tur leder till att en lägre effekt kan användas för att komma åt fettcellerna, endast 25k Hz.
Fettcellerna är fyllda med en vätska som till stor del består av olika fettsyror och glykos. Runt fettcellerna runt alla celler, finns ett cellmembran som agerar en skyddande vägg. När Cavi-Lipo används på ett område vibrerar fettcellen i takt med ultraljudet, i en takt som är för hög för cellen att hinna med. Det bildas då en vakuumbubbla i mitten, som gnids mot vätskan i fettcellen så snabbt att friktionsvärme uppstår. Det tar ca 100 sekunder för denna vakuumbubbla att bli så varm att den förstör cellmembranet och fettcellen är förstörd.


För vem är Cavi-Lipo

Cavi-Lipo är ingen ersättning för motion, hälsosam kost eller fettsugning, utan är en metod som fungerar bra i kombination med en hälsosam kost samt motion. Cavi-Lipo hjälper till att få bort de där envisa små områdena som alltid finns kvar. Metoden fungerar på alla typer av fett, förutom de som ligger inuti kroppen under lagret av muskler.
Vid ett behandlingstillfälle på ca 30 minuter kan man få bort mellan 250-500 g fett. Detta fett är borta och återbilas ej. Dock kan man vid fortsatt osunt leverne bilda fettansamlingar på andra ställen på kroppen.
De flesta kan behandlas med Cavi-Lipo, det är dock viktigt att berätta för sin behandlingsterapeut om man lider av någon sjukdom.


Hur går en behandling till?

Ett dygn efter och innan behandlingen bör man limitera sitt intag av kolhydrater och fett. Man bör dessutom se till att dricka mycket vatten, minst 1,5 liter, under denna period. Detta för att hjälpa kroppen att forsla bort slagprodukterna som frigörs under behandlingen. Om det ej finns kolhydrater eller fett att tillgå under motionen efter behandlingen kommer kroppen konsumera kroppsegen energi, vilket vätskan som frigjorts ur fettcellerna är rik på.
Man kommer överens med sin behandlingsterapeut om ett behandlingsschema, kostschema, motion och mål med behandlingen, vilka förväntningar man har och vilka resultat som kan uppnås.
Behandlingen känns knappt när det lilla munstycket förs över området man valt att behandla och ett kvittrande ljud, likt syrsor hörs i öronen. Det ljudet som uppstår hör ingen annan än den som blir behandlad och uppstår av cellerna som vibrerar. Detta ljud, som kallas undertoner. Det är en mekanisk påverkan av hörselorganen och upphör så fort behandlingsmunstycket mister kontakt med kroppen.
Efter behandlingen är ordentlig motion att rekommendera. Motionen hjälper kroppen att transportera bort slaggprodukterna samtidigt som den frigjorda energirika vätskan används som bränsle i kroppen. Vissa behandlare erbjuder en intensiv massage eller 10 minuter på en vibrationsplatta som alternativ till motion.

Efter behandlingen kan man känna sig varm och mjuk på området vilket beror på att fettcellerna gått sönder just och blodcirkulationen ökat.