Kirurgi, ytbehandling eller bådadera?

Svår fråga!

Det är helt och hållet upp till dig hur du vill göra och hur mycket du vill spendera. Alla vet ju att ett gott leverne och försiktighet med sol är det som håller dig ung längst. Varje ingrepp innebär en risk så det finns faktiskt fog för att använda mindre radikala metoder under ett antal år innan man tar till kniven på allvar. Man kan uppnå väldigt bra resultat med olika typer av ytbehandlingar av huden. Men det är förstås upp till var och en hur man vill göra och hur man känner sig.

Enkelt förklarat så kan kirurgi lyfta helhetsintrycket av ditt ansikte. Kvalitén på din hud är dock ingenting man kan förbättra kirurgiskt. Om du funderar på en operation för att du tycker att du börjar se gammal ut är det inte otänkbart att du också har exempelvis åldersprickar, solfläckar, grövre porer eller andra problem samtidigt. Då kan det vara en idé att göra något åt det också i samma veva. Den vanligaste behandlingen som bör nämnas här är laserpeeling av området runt munnen. Det är det område som kirurgin inte påverkar nämnvärt. Det är samtidigt det område där fina tunna vertikala rynkor av ålder, sol och rökning syns väldigt tydligt. Oftast tittar man ju andra människor i ögonen eller på munnen när de talar.

Jag kommer att gå igenom de vanligaste typerna av kemiska eller optiska ytbehandlingar av huden under avdelningen hudföryngring