Överskottshud

Har du bantat eller genomgått en magsäcksoperation och har mycket överskottshud så kan en operation där huden avlägsnas vara ett alternativ för dig. För mycket hud kan medföra både kosmetiska och medicinska problem så som eksem.

Man kan ha överskottshud i ansiktet, hals, bröst, armar, mage, rumpa, rygg och lår. Huden från en som har genomgått en magsäcksoperation är oftast förstörd efter att ha töjts ut till max. Då kan endast formen förbättras och inte kvaliteten av huden. Målen om hur man kommer att se ut måste vara realistiska.

Operationen skall endast genomföras efter att vikten har varit stabil i minst 18 månader. Genomför man en operation för tidigt innan vikten har stabiliserats så kan det betyda att man måste göra den igen.

Har man mycket hud som skall tas bort så måste det ske stegvis och man börjar med det området som är värst.

Här följer kortfattad information om olika ingrepp för att avlägsna överskottshud.

Helkropps lyft
Här tas huden och överskotts fett bort på mage, höft, rumpa, rygg och utsida lår. Detta lyft ger en dramatisk livslångt resultat.

Bukplastik
Överskotts hud och fett tas bort på magen och sedan tajtar man till magmuskulaturen. Resultatet av detta är omedelbara. Ärret läggs långt nere på buken under troskanten och ju mer hud man har desto större och längre ärr. Gå in på bukplastikför att läsa mer.

Armplastik
Hud och fett tas bort från armen. Armen blir fastare och i proportion till resten av kroppen. Snittet görs på överarmens insida, vanligtvis från armhålan och nästan ända ner till armbågen. Längden beror på hur mycket hud som måste tas bort. Mer information om denna behandling finner du under arm- och lårplastik

Lårplastik
Hud och fett tas bort med hjälp av fettsugning och hudsträckning via snett utmed ljumskvecket ända över till vecket under stussen. Mer information om denna behandling finner du under arm- och lårplastik

Ansiktslyft
Överskottshud tunt ansiktet och på halsen tas bort och sträcks. Gå in på ansiktsdelenför att läsa mer.

Bröstlyft
Här tas det bort hud och sedan lyfts bröstet eller ett alternativ är att lyfta och fylla ut med ett implantat. Gå in på bröstdelenför mer information.

Fettsugning
Överskotts fett från olika delar på kroppen tas bort. Det finns ofta fett depåer mellan hud och muskulatur och fettsugning kan ta bort det. Vill du veta mer så gå in på fettsugning