Amika sverigelanseras


Alla fick med sig en fin strandväska med alla produkter.

Här på morgonen bjöd Pretto PR in till en frukost för lanseringen av det för svenska marknaden nya hårvårdsmärket Amika, vilka är 3:e störst i världen på värmeverktyg. Frukosten var uppdukad på övervåningen av Scandic Grand Centrals restaurang och bestod av mini cupcakes, smörgåsar, olika yoghurtar, frukt, pralin-klubbor i vårens pastellfärger och allt annat man kan tänka sig vilja ha till frukost en så fantastisk dag.


Cake-pops i vårens pasteller lockade.


Fruktfat och smörgåsar är en perfekt frukost.


Lite sötsaker på morgonen bjöds det också på.

Dani Abunar från Salon Victor, årets Style Master 2012, presenterade produkterna och verktygen på den väldigt söta modellen Sofia. Två tips som Dani gav var att blanda hårolja i inpackningen samt att värma upp håroljan i mikron i 20-30 sekunder för att den med värmens hjälp lättare skall penetrera håret.


Värmeverktygen har fått en makeover.


Amika kommer från början från New York och har sibiriskt havtorn som sin ingrediens fokus. Ett enda litet sibiriskt havtornbär innehåller lika mycket C-vitamin som 15 apelsiner, vilket betyder att produkterna är riktiga vitaminkickar för håret. Produkterna har en lätt doft av havtorn, vilket påminner om citrus. Det första man tänker på gällande både produkterna och verktygen är det Pucci-liknande, lite hippieaktiga mönstret, som känns perfekt för Amikas inriktning. Amika riktar sig främst till kvinnor, och med fokus på längre hår. Man får verkligen hippiekänslan när man ser produkterna och tänker no nonsens hårvård för ett naturligt långt hår, á la 70-tal.


Produkterna i det härligt Pucci-lika mönstret piggar upp.

Serien har i dagsläget 7 stycken produkter som skall passa alla hårtyper.

  • Balancing Schampo – Återfuktande färgbevarande milt schampo för alla hårtyper.
  • Hydrate Conditioner – Utredande, återfuktande och volymgivande för alla hårtyper.
  • Nourishing Mask – återfuktande inpackning, använd ca 10 cm från hårbotten och ut i längderna.
  • Leave in Cream – Återfuktar och slätar ut håret. Lätt formula som ej tynger ner.
  • Curl Defining Cream – Lätt formula som tar fram och definierar naturliga lockar.
  • Heat Defence Serum – Värmeskyddande serum baserat på havtorn och arganolja. Passar även tunt och fint hår utan att tynga ner.
  • Oil Treatment – En vårdande olja baserad på havtorn och arganolja.

Priser: 199-329 kr