Björn Axén 50 år – The Legacy Collection1963

I år är det 50 år sedan den legendariske hårkonstnären Björn Axén öppnade upp sin första salong på Sibyllegatan i Stockholm. Detta faktum firas med en innovativ och lyxig serie hårprodukter från märket, som kommer ligga en prisklass över märkets basserie.
Björn som snabbt blev en favorit bland societet, kungligheter och kändisar blev välkänd för sina stora frisyrer, där håret kom före kvinnan i fråga. Man har tagit till vara på märkets arv, med ett luftigt och formbart hår, med en frisyr som håller in på tredje dagen. I samma veva har man jobbat med att få bort känslan av stelhet och produkter i håret med ”memory hold-teknik”.


Serien för grvt/frissigtt hår.


För tunt/fint hår.


Serien består av 3 olika produktserier, som adresserar två olika hårtyper. En serie för tunt/fint hår (hår som behöver volym) eller för grovt/frissigt hår (behöver tämjas, tyngas ner) och den sista serien som är stylingprodukter för alla typer av hår.


Stylingprodukterna.


Resultat av en tvätt, mask och curl enhancern, tillsammans med en difuser.

Schampot innehåller 5-7 olika tvätt-tencider (det vanliga är 1-2) beroende på vilken serie man talar om, vilket är unikt på marknaden och ger en skonsammare tvätt. Därför kan man märka att schampot ej löddrar lika mycket som man kanske är van vid under första tvätten, men det ändrar sig till tvätt nummer två. Serien är även fullproppad med ett eget keratinkomplex som bygger upp håret, antioxidanter och oljor från nordiska bär och vårdande oljor. Och fokusen ligger just också på att vårda och reparera håret. De specifikt framtagna dofterna, som i båda serierna baseras kring världens dyraste doftolja, bulgarisk ros.


Salongen på Birger Jarlsgatan.


Salongen på Birger Jarlsgatan.

Johan Hellström, VD på Björn Axén, som även fick ärva bolaget från självaste Björn Axén, endast 27 år gammal presenterade även en otroligt intressant och rörande hyllningsfilm till hårgurun. Varpå vi även fick följa med och se
remodelleringen av salongen på Norrlandsgatan, med hela 32 platser (33 st i lokalerna på Birger Jarlsgatan!).


Salongen på Birger Jarlsgatan.


Salongen på Norrlandsgatan.