SteamPod, nyhet från L'Oreal Professionnel


Nya ångplattången SteamPod från L’Oreal Professionnel.

L’Oreal Professionnel presenterade under ett bloggmingel sin senaste nyhet, SteamPod, vilken även är företagets första stylingverktyg. Inte nog med att det är L’Oreals första stylingverkyg, utan det är den första plattången på marknaden som levererar ett jämnt ångtryck anpassat efter värmeläget i tången.

SteamPod är alltså en plattång med en tillhörande liten vattenbehållare som via en tunn slang levererar vattenånga till tången. Fördelen med vattenångan är att när man tidigare plattat eller lockat håret med pattång har man fönat håret till 90% tort, för att sedan använda värmeverktyget. Anledningen till att man endast fönat håret 90% tort är för att inte beröva håret på den naturliga fukten som finns i hårstråt. Efter att håret stylats med en plattång går det ej att forma om utan att bli stelt, torrt och sprött om man inte fuktar det emellan. Det problemet slipper man nu med SteamPod, som används på torrt hår och återfuktar håret med en ström av ånga anpassad efter den värmenivån som valt. Tången har 5 värmelägen vilket är en fördel, dels för att olika hår är olika känsliga, och dels för att den ovane inte behöver jobba lika snabbt vid exempelvis formande av lockar i håret.

SteamPod har flytande plattor som ger en jämn och följsam naturlig styling av håret. Plattorna rör sig lite, vilket bidrar till att det blir lättare att forma mjuka lockar. Lockarna man får fram med SteamPod påminner mer om de man får med värmespolar än med en plattång.


Värmeskyddande produkteserien berikad med pro-keratin som vårar och reparerar håret under stylingen.

L’Oreal Professionnel släpper samtidigt en serie med stylingprodukter som går under namnet SteamPod. De värmeskyddande produkterna innehåller pro-keratin, vilka i kombination ed ångan skyddar och vårdar håret. Produktserien består av tre produkter för normalt hår, känsligt hår och extra känsligt hår.


Monica Johnson, pressansvarig för L’Oreal Professionell hälsar välkommen.


Jean-Pierre Barda visar upp modellens redan formade hår och den ostylade sidan som kan beskrivas som torr och frissig


Jean-Pierre plattar först halva håret, vilket går förvånansvärt fort


Modellen med ena sidan plattångad, och den andra sidan lockad med SteamPod. Håret kändes förvånansvärt mjukt, silkigt och glansigt.


Modellen har fått håret omformat till lockar på båda sidor, utan att blöta upp det emellan. Håret känns fortfarande mjukt och friskt. Bonus för den adderade glansen.


Catharina Hurtig kom in med riktiga smålockiga beachvågor i håret och stylade snabbt om till denna glamourösa frisyr


Priser:
SteamPod 1 999 kr
Stylingprodukter 189 kr

Köpställen: L’Oreal certifierade frisörsalonger