Fraxel - laser

Fraxel utvecklades av läkare som sökte en ny behandlingsmetod, en metod där man tilläts behålla fördelarna med en traditionellt slipande laserbehandling, men samtidigt slippa den långa läkningsperiod och höga grad av risk för sidoeffekter som följer efter en laserslipning.

Tänk dig ett digitalt fotografi som du på datorn kan förstora upp och bearbeta pixel för pixel, punkt för punkt. Eller en gammal tavla som behöver restaureras där färgen fylls med säker hand i, prick för prick. På samma sätt fungerar Fraxel Laser på din hud då lasern med micrometer precision behandlar små, små zoner i taget. När du efteråt tar ett steg tillbaks och tittar på din hy är resultatet en fräschare, vackrare version av originalet.

Då Fraxel behandlingen är skonsam mot vävnaden i läderhuden kan ömtåliga delar av kroppen som halsen, bröstet och händerna med fördel behandlas. Rodnad och svullnad varierar beroende på hudstruktur och behandlingsteknik. Svullnad går vanligtvis ner efter två till tre dagar. Huden kommer att ha en rödaktig ton fem till sju dagar efter behandlingen, detta är normalt och ett tecken på att vävnaden i läderhuden läker.

Man kan lägga på makeup eller raka sig kort efter behandling.

Med Fraxel Laser behandlar man mellan 20 till 25 procent av hudens yta. Kliniska studier förespråkar 3 till 5 behandlingstillfällen med 2 till 4 veckors mellanrum. Beroende på vad du behandlas för kan läkaren anse att ett längre mellanrum mellan behandlingstillfällena är nödvändigt. Resultaten är omedelbara och progressiva. Din förbättrade hud struktur ser som bäst ut efter ungefär 2 till 3 månader.

Med Fraxel kan du behandla:

Hud föryngring procedurer

  • Alla sorters pigmentfläckar, solfläckar och åldersfläckar
  • Fräknar
  • Melasma
  • Dyschromia

Hud resurfacing procedurer
  • Akneärr
  • Kirurgiska ärr
  • Bristningar

Hur verkar behandlingen?
Fraxel Laser producerar tusentals små men djupa kolumner av super heta värme-zoner, så kallade Microthermal zones (MTZ). Dessa zoner eliminerar gamla pigmentceller ytligt i huden och tekniken möjliggör också en djupare penetration, kolumnerna kan nå en millimeter ner i läderhuden. Lika viktig som värme-zonerna är den oskadade, friska vävnaden som omger varje zon. Detta ”fraktionella” tillvägagångssätt med små värme-zoner möjliggör en mycket snabbare läkning än om hela området skulle behandlas på en gång. Kroppens naturliga läkningsprocess skapar ny frisk vävnad inom loppet av timmar.

Patienten upplever känslan efter en Fraxel behandling som en mild solbränna. Känslan varar vanligen mellan en och två timmar. Rodnad och svullnad varierar beroende på hudstruktur och behandlingsteknik. Svullnad går vanligtvis ner efter två till tre dagar. Huden kommer att ha en rödaktig ton fem till sju dagar efter behandlingen, detta är normalt och ett tecken på att vävnaden i läderhuden läker.

Hur förbereder jag mig innan behandling?
Ju mindre solbränd du är desto bättre. Undvik att sola både utomhus och i solarium några veckor innan din behandling.

Sjukskrivning/Arbete
Några patienter kan återgå till sitt arbete eller sociala aktiviteter samma dag som de behandlas. Andra kräver lite längre tid beroende på hudens struktur och behandlingsteknik.

Prisexempel:
Ansikte 6,500 – 8,500 kr/gång
Hals och dekolletage 6,500 – 8,500 kr/gång
Rygg 5,000 – 6,500 kr/gång
Mindre specifika områden 3,000 – 4,000 kr/gång