Microdermabrasion

Microdermabrasion är en effektiv och skonsam behandling som motverkar hudens åldrande. Behandlingen hjälper dig att få en friskare och fräschare hud samt en jämnare hudstruktur. För bästa resultat så rekommenderas att man gör behandlingen i en kur från 6 behandlingar och upp till 15. Därefter räcker det om man underhåller då och då.

Med microdermabrasion kan man behandla:

  • Pigmentförändringar
  • Ärrbildning
  • Akne
  • Hudbristningar
  • Solskadad och åldrad hud

Hur verkar behandlingen?
Huden är uppbyggd i två lager, epidermis och dermis. Ett munstycke förs över hudytan och skapar ett vakuum, samtidigt som aluminium kristaller blåses ut och slipar bort det yttersta lagret av huden, kallad epidermis. Microdermabrasion stimulerar även celltillväxten i dermis som är lagret under epidermis. Behandlingen är i stort sett smärtfri, lite obehag kan dock uppstå.

Vem skall inte göra en behandling?
De som har väldigt känslig hy eller många brustna blodkärl skall inte göra en microdermabrasion. Man skall undvika att göra behandlingen om man äter blodförtunnande mediciner och samma sak gäller även för de som äter aknemediciner.

Behandlingsområden
Kinder, panna, runt munnen, hals, händer och fötter.

Komplikationer
Inga, men huden kan strama och kännas torr. Detta avtar efter ett tag beroende på hur känslig hud man har eller hur djupt man behandlar.

Hur förbereder jag mig innan behandlingen?
Undvik starkt solljus 3 veckor innan behandlingen.

När kan jag gå hem?
Du kan gå hem direkt efter behandlingen och kan även gå tillbaka till arbetet om så skulle behövas.

Vad bör man tänka på efteråt?
Du skall undvika stark solljus i 3 veckor efter din behandling och använda hög solkskyddsfaktor, minst spf15.

Prisexempel:
Ca pris för en behandling 650 – 800 kr/gång. Finns även att köpa som kur och det kan variera i pris beroende på hur många behandlingar som ingår.