Huduppstramning












Skin Tightening/huduppstramning kan göras med IPL eller med StarLux IR™ fractional som är andra generationens ljusbehandling med syfte att strama upp huden i såväl ansiktet som andra delar på kroppen som ex hals, överarmarnas baksidor, mage, stuss och lår. Behandlingen delas upp i 3 delbehandlingar med 4 veckors intervall för bästa resultat. Varje behandling tar mellan 30 och 90 minuter beroende på storleken av det området som skall behandlas.

Behandlingen som genomförs av läkare helt utan kirurgi är säker och effektiv och kan genomföras utan avbrott i dina normala aktiviteter. Behandling kan utföras året runt (oberoende av solexponering) och på patienter med alla hudtyper. Då det infraröda ljuset levereras till läderhudens djupare strukturer uppstår en värmekänsla i slutet av varje puls. Känslan av värme är en indikation på att temperaturen har nått en nivå som är tillräcklig för att uppnå uppstramning av kollagenet och stimulans av bindvävscellerna.

Styrkan på behandlingen justeras av behandlande läkare fortlöpande så att ”rätt” värmekänsla uppstår för effektivast behandlingsresultat. Man känner även kyla då hudens översta lager kyls ned till ca noll grader före, under och efter varje puls för att skydda din hud. Före behandlingen kan ytterligare nedkylningen göras för att få behandlingen mer behaglig. Ingen premedicinering (smärtlindrande eller lugnande) har visat sig behövas men kan naturligtvis ordnas av läkaren om sådant behov föreligger. Omedelbart efter behandlingen känns huden betydligt stramare som ett direkt resultat på remodulleringen (förkortningen) av kollagenet. Ett resultat som övertas av en mer långsam och successiv effekt (nybildning av kollagen) varför resultatet fortsätter att förbättras de närmaste 3-6 månaderna efter varje behandling för att sedan bibehållas i flera år.

Den vanligast noterade biverkan är rodnad och lätt svullnad. I sällsynta fall kan mindre brännskada uppstå på grund av för kraftfull behandling.



Hur verkar behandlingen?
StarLux IR™ Fractional använder sig av en mycket sofistikerad och patenterad teknik som levererar infrarött ljus ner till läderhudens djupaste lager samtidigt som överhuden kyls ned till noll grader. Överhuden kyls ned före, under och efter avgivning av varje ljuspuls för att effektivt skyddas från värmeskador. Ljuset levereras i fraktionerad form, uppdelat i 12 st små cylindrar djupt ner i huden och påverkar läderhudens kollagen att dra ihop sig och förkortas. Kollagen, bindväven som är spiralformad ger huden dess hållfasthet och sträcks ut när den åldras vilket resulterar i förslappning av huden. Samtidigt stimuleras bindvävscellerna till hög produktion av nytt kollagen vilket resulterar i långsiktigt ökad hållfasthet i huden = uppstramning.

Hur förbereder jag mig innan behandling?
Området ska vara fritt från krämer och täckande medel. Hårbeklätt område ska vara fritt från behåringen före behandling. Undvik att solexponera dig intensivt omedelbart före och omedelbart efter behandlingen

Sjukskrivning/Arbete
Du behöver inte vara hemma från ditt arbete.

Prisexempel:
Priset för behandlingen varierar beroende på vilket/vilka områden som skall behandlas. Det finns naturligtvis ett samband mellan storleken av det behandlade området och priset.
Panna 10-15,000 kr
Helansikte 30-35,000 kr
Mage 35-40,000 kr