IClear

IClear är ett unikt intensivt rent violett/blått ljus för behandling av acne och är den snabbaste och en av de effektivaste behandlingarna som finns för acne idag. Studier med ledande hudspecialister har visat att det rena violett-blåa ljuset effektivt behandlar över 70% av inflammerade finnar på bara en månad. Det motsvarar endast en tredje del av tiden som det tar med traditionella behandlingsmetoder. Mindre än 20% av patienterna svarar inte på behandlingen troligen pga. att acnen orsakas av annat än acnebakterien.

Hela behandlingen består i en serie av åtta ljusbehandlingar under fyra veckor, dvs. två gånger per vecka. I enstaka fall kan ytterligare 1-2 behandlingstillfällen bli aktuella. Varje behandlingsomgång är mellan 30-40 min. Behandlingen är inte smärtsam men kan pirra lite i huden. Var noga med att kliniken tillhandahåller skyddsglasögon för att säkerställa att dina ögon inte skadas under behandlingen.

Hur verkar behandlingen?
IClear sänder ett kontinuerligt högintensivt ljus med en unik våglängd för att ödelägga Propionebakterien, bakterien som orsakar acne, snabbt och enkelt samt utan att orsaka någon skada på omgivande vävnad. Propionebakterien är mycket känslig för det specifika violett/blåa ljuset som IClear leverar. Behandlingen är inte alls smärtsam. Några kan tycka att det pirrar lite i huden men dom flesta känner inget alls.

Hur förbereder jag mig innan behandling?
Undvik att klämma hemma mellan behandlingarna och rengör ansiktet med mild acnerengörning. Patienter som äter fotosensibiliserande läkemedel, med vissa sjukdomar som ger ökad ljuskänslighet samt gravida eller ammande kvinnor behandlas inte.

Sjukskrivning/Arbete
Du behöver inte stanna hemma från ditt arbete.

Prisexempel:
Det krävs att man gör minst 8 st. behandlingar.
300 – 500 kr/beh.