Förstoring utan operation

Det möjligt att utan kirurgi öka volymen i brösten, stussen, vaderna eller för att släta ut ojämnheter efter exempelvis en fettsugning.

De som ligger bakom Macrolane är svenska Q-Med och de har sedan tidigare Restylane men som till skillnad från Macrolane injiceras i ansiktet. Skillnaden mellan Macrolane och Restylane är att den först nämnda innehåller större partiklar och på så vis bättre på att ersätta volym.

Bröstbehandling med Macrolane
Patienten måste ha realistiska förväntningar om vad som kan förändras med produkten. Man kan inte öka flera kupstorlekar av behandlingen utan endast gå upp en storlek t.ex. från b – c. 100 ml Macrolane motsvarar nästan en kupstorlek och det mesta man kan spruta in är 150 ml i jämförelse med en bröstförstoring där medelvolymen ligger på 300 ml. Behandlingen håller sedan i sig i ungefär 1 - 2 år men redan efter ett år så rekommenderas en påfyllnad på ca 50 ml för att resultatet skall hålla längre.

Hur går behandlingen till?
Behandlingen görs i lokalbedövning och man sprutar in Macrolane ovanpå bröstmuskeln men under bröstkörteln. Produkten är mjuk och jämn i konsistensen och den innehåller vatten och kroppsegen hylauronsyra och det är därför kroppens enzymer kan bryta ned produkten efter en viss tid. Är man väldigt tunn så krävs det att behandlingen sker i lättare narkos och då är behandlaren tvungen att spruta in Macrolane under bröstmuskeln istället.

Sjukskrivning
Ingen sjukskrivning krävs efter behandlingen men man skall inte träna, bada bastu eller sova på mage (gäller bröst) första veckan.

Komplikationer
I ungefär 10 procent av de injicerade brösten så har en biverkan noterats. Den biverkan är att Macrolane omges av en förhårdnad bindvävshinna, en så kallad kapsel som gör att det injicerade produkten känns hårdare är ens riktiga bröst. Kapseln kan avlägsnas genom att den sugs ut eller att man klämmer hål på den.

Vad kostar en behandling?
Behandlingen är fortfarande relativt dyr och en bröstinjektion ligger på ungefär 35,000 kr och då använder man 100 ml.

Nedan ser du olika Macrolane resultat. Behandlingarna är utförda på Stureplanskliniken av Pyra Haglund.